sâmbătă, 1 iulie 2017

Ciresar de Brasov 2017



6.06 29er-ing cu Andrei


Andrei isi manifesta dorinta de a testa 29"er-ul, asa ca eu iau racheta lui Radu si iesim la o invarteala mica. E oricum prima iesire pe anul asta cu 29er-ul si sunt curioasa cum or sa se simta toate obstacolele clasice de pe coborarea spre Saua Tampei. Merge fain, mai relaxat decat cu Simplonul, doar ghidonul incredibil de lat mi se pare ciudat. Aproape ca ne prinde noaptea.

Date: aici


9.06 Se intoarce vremea buna (Poiana Marului)


Dupa cateva zile de ploi, Foreca anunta pentru azi vreme buna. Privirile mi se duc din jumate in jumate de ora, fara voia mea, spre fereastra, pandind momentul in care se vor sparge norii. Asfaltul e uscat, cursiera e pregatita, nu trebuie decat sa mai izbucnesc in pedalat. Targetul e sa urc in pas in Poiana Marului. Fac greseala sa si cobor in sat, dar promit sa nu mai repet pe viitor. Pentru o intoarcere prin Rasnov si Poiana nu mai am timp, asa ca raman in campie pedaland spre Vulcan si apoi spre Codlea. De acolo se cam termina energia, faptul ca nu am facut nicio pauza se cam simte, asa ca merg mai mult din inertie spre Brasov. Tragand linie la sfarsitul celor 70 de kilometri ma simt cam muncita, dar inima imi crestea de bucurie cand pedalam spre casa si vedeam cum vremea buna isi face din nou loc in depresiunea Brasovului, muntii se curata de nori si totul prevesteste o serie de zile superbe de vara, numai bune de stat afara.

Date: aici

13.06 Asta inseamna sa fii mafiot (Piatra Craiului, Prapastii, Magura)

Plimbarea prin Prapastiile Zarnestiului- La Table- Saua Joaca- Magura, mie una imi place foarte mult. Intr-o alta vreme as fi batut drumul din Bucurresti pana in Crai, chiar si pentru atat. Acum plec pur si simplu la 5 de acasa si am timp suficient pentru o tura lejera cu Andrei. Lumina in schimb nu ne ajuta neam si pozele ies complet neinteresante desi la fata locului atat Craiul arata interesant (cuprins de neguri) cat si Bucegii din care doar Batrana si Saua Strunga erau in soare.

Date: aici
Magura- by Andrei
Saua Joaca- by Andrei
14.06 Pasul Bratocea si Muntele Rosu pe cursiera

Aveam in minte de ceva timp sa dau o urcare dupa program in Bratocea, dar am tot amanat pana miercuri cand cei 6 m/spe directie NV/ SE m-au convins definitiv. Pe urcare are sa imi prinda tare bine, la intoarcere o sa il am din fata, dar va compensa cu faptul ca sunt pe coborare. Urcarea merge bine, desi e inca trafic greu pe DN. Cobor fara graba si cum stau bine cu timpul decid sa urc si pana la Muntele Rosu. O frumusete de urcare de 3 km provocatori de la inceput pana la sfarsit. Aveam chef de un Ciucas pustiu, voiam sa simt muntele ca fiind din nou al meu si pentru asta reteta e simpla: mers in timpul saptamanii cand nu mai e nimeni.

Revin in pas, fac jonctiunea cu Radu si coboram impreuna pana la masina. In spate Ciucasul ramane scaldat in ultimele culori ale apusului asteptandu-ne si data urmatoare.

Date: aici
Drum intins-by Radu
15.06- 1000 m in jurul Tampei

Desi stam de mai bine de 1 an in Brasov, tot mi se pare incredibil cate oportunitati ai doar pentru MTB in Postavaru. Azi m-am luat dupa Radu si Oac si s-au strans cu usurinta 1000m diferenta de nivel din 3 urcari diferite, 2 dintre ele in premiera: drumul vechi al Poienii si Saua Tampei. Mai problematic e cu coborarile, dar am toata vara sa lucrez si la asta.

Date: aici
Pe Stejeris
16-17.06 Ascutit inainte de potop

Nu stiu daca tura asta in Crai ar trebui inclusa la aventura din timpul saptamanii sau la o tura de weekend, dar prognoza dezastruoasa cu ploaie non-stop sambata si duminica ne-a facut sa ne mobilizam si sa urcam vineri seara in Crai. Radu propune Padina Hotarelor, ca fiind cea mai scurta cale catre creasta. Probabil ca asa e, dar cea mai scurta inseamna si cea mai directa, caci dupa ce lasi in urma drumul placut spre Schitul de la Coltii Chiliilor incepe brusc o poteca abrupta pe grohotis si pamant reavan ce urca sute de le metri diferenta de nivel pe o vale ingusta fara viziune. 1 km vertical de la masina si pana in creasta si ceva efort in cele aproape 2 ore de urcat. Nu, nu m-am ramolit chiar asa de rau de am ajuns sa urc cu 500 m diferenta de nivel pe ora, dar poteva asta chiar e necioplita si nu ai niciun spor pe ea. Desi atunci cand iesim in creasta e trecut de ora 21.00 si lumina se estompeaza rapid, culoarul de jnepeni care ma scoate aproape de varful Turnu imi pare drumul spre lumina. Izbavire, mantuire, spuneti-i cum vreti, dar eu prin Purgatoriul de sub mine nu mai calc prea curand si sper ca niciodata la coborarea.

Indicatorul de pe Turnu si o paine buna de mancat pana la Ascutit. Dar nu e graba. Acum, ca am iesit in creasta e chiar usor. Cateva varfuri. Sus-jos dar cu diferente mici de nivel. Ochii se obisnuiesc cu crepusculul si ajungem sa ne aprindem frontalele cand e deja trecut de ora 22.00.

Crepuscul in creasta
La refugiu mai sunt 2 polonezi care au in plan sa coboare maine la prima ora ca sa evite vremea rea. Cam asa vrem sa facem si noi. Peste noapte se porneste vantul si cad si vreo 2-3 averse, cat sa ude bine calcarul de Crai. In conditiile astea nu imi surade prea tare o coborare pe Cioranga Mare si optez pentru varianta cea mai simpla pe Padinile Frumoase. Oricum afara e ceata, vant si ar trebui sa coboram cat mai repede la vale. 
Pe coborare blestem adidasii de trail de la Asics care aluneca pe calcarul ud ca pe patinoar si le promit o retrogradare pe potecile de pamant din Postavaru. Mai mult nu pot, sau in niciun caz pe ud.

Ma relaxez cand intram in padure si plimbarea spre Curmatura ne cade chiar bine amandoura. Pe o poteca pustie, in aerul curat al diminetii, inconjurati de atata verde, cu gandul la o omleta si un ceai la cabana inca goala. Pregetam la Curmatura mai mult decat ne-am asteptat caci suntem tinuti in loc de prima rapaiala a zilei. Mai urmeaza si altele, insa ne vor gasi fie in drum spre/ fie la masina.

Restul weekendului se scurge prin oras, marcat fiind doar de niste placinte cu branza mancate impreuna cu prietenii, la un film bun (Ida).

Date: vineri si sambata




19.06 O Poiana scurta, cat sa punem sangele in miscare

Urc mediocru in Poiana, mai continui putin spre Rasnov si apoi revin in Brasov, chaising the sunset.

Date: aici

21.06 #gatala4 si ploaia la fel

De cea mai lunga zi din an...am muncit. Dar aveam de gand ca macar dupa-amiaza si cea mai scurta noapte din an sa le marcam cum se cuvine. Event pe FB, dormit sub cerul liber, oameni faini. Se pare insa ca si ploaia a avut acelasi plan, desi a fost secretoasa si nu a dat join. Preferam sa dea si sa nu apara. Acum nu stiu daca avea de gand doar sa ne faca o vizita, dar a bagat o udatura in noi, de ne-a dejucat toate planurile. Cum urcam noi asa alaturi de Claudia, Miruna si Andrei, cu norul de pe Bucegi tinut sub control din ochi si norul de pe Codlea de niciunde se intuneca brusc in mai putin de 5 minute si primele picaturi isi fac aparitia. Ne grabim si noi spre adapostul padurii si ne pinguinim toti 5 sub prelata de hamac asteptand sa treaca ploaia. Asteptari zadarnice timp de 45 de minute, stropi din ce in ce mai mari si mai desi, pana cand ne dam seama ca nu mai e de stat. Chiar de se va opri, udatura lasata in urma ne tair cheful de bivuac. Asa ca revenim spasiti la masina si ne promitem ca a treia incercare de bivuac pe Magura Branului va fi cu noroc.

Date: aici
Adapost
Moise
Ne retragem spasiti
22.06 Drop, ud si tehnica 0

De cand am ramas doar cu SPD-urile pe bicicleta, ma dau si mai prost decat inainte. Frica, teama, ezitarile sunt la ordinea zilei. Radu zice ca ma ajuta saa vindec, asa ca ma duce pe varianta care coboara din Poiana Stechil spre bazine. Inutil sa spun ca nu m-am vindecat de nimic, ca era ud, ca m-am dat jos regulamentar la fiecare obstacol mai ciudat si cele nspe repetari de dropul din poteca, desi mi-au iesit toate, a fost din cauza ingerului pazitor si nu a tehnicii mele. Dupa fiecare repetare ma miram ca nu m-am imprastiat nici de data asta si dupa 5-6, deja simteam ca fortez prea mult mana norocului. Totusi cred ca o sa dovedesc data urmatoare macar piatra aia mica din coborarea spre La Iepure

Date: aici

28.06 Stejeris cu Claudia si Miruna

Anul trecut imi facusem aproape un obicei din a iesi saptamanal cu Claudia pe undeva, profitand de zilele lungi de vara. Sper sa reluam obiceiul respectiv, de data asta in 3. Am inceput timid, pe langa casa, prin Postavarau, dar speram sa plecam curand in deplasare: Curmatura, Coltii Chiliilor, Bunloc, Magura Codlei. Idei sunt suficiente.

Date: aici
Cateva randuri de la Claudia: aici

3 fete cucuiete pe Stejeris