luni, 5 decembrie 2016

Brumar de Brasov 2016

1 noiembrie 2016- Febra musculara e concluzia unei alergari bune

In sfarsit o alergare buna, cu pace-urile de alta data. Imi place combinatia: incalzire usoara pana la stadionul de la Liceul Sportiv, cateva ture de stadion (asa ca sa mai crestem pace-ul mediu si sa ne aducem aminte cum e sa alergi cu pace sub 5 min/km) si o intoarcere, tot la vale, tot la vale, prin centrul vechi: Biserica Neagra- Piata Sfatului- Piata George Enescu- Parcul Nicolae Titulescu si Strada Lunga.

Track si date: aici

2 noiembrie 2016- Daca povestim despre miscare si calatorii la un pahar de vin, se pune?

Nu ai ocazia in fiecare sa intalneti pe cineva plecat prin lume de 12 ani, la fel cum nu ai ocazia sa intalnesti in fiecare zi pe cineva care a gasit o modalitate sa dea ceva inapoi in schimbul ospitalitatii primite pe drum.

Alvaro, biciclovnul a trecut pana acum prin 91 de tari in cei 12 ani petrecuti pe drum si a dat nenumarate reprezentatii prin care a facut sa zambeasca o multime de copii de pe glob, mai ales in zone in care copii au nevoie de zambete.

De aici mai are un an de petrecut pe drum pana la sfarsitul turului in jurul lumii. A fost o placere sa-l gazduim vreme de doua zile si sa incercam sa aflam intr-un fel cum vede lumea si viata cineva plecat atat de multa vreme de acasa. Ce se intampla cu prietenii ramasi acasa, ce se va intampla cand se va termina calatoria, care sunt cei mai trasniti oameni intalniti pe drum si tot asa, pana destul de tarziu in seara in fata unui pahar de vin.

Dar poate cel mai interesant ni s-a parut ca dupa atata timpul omul e la fel de entuziasmat ca la inceputul calatoriei, la fel de nerabdator de a descoperi locuri noi si la fel de deschis in a impartasi putin din povestea lui cu noi, desi sunt convins ca a facut-o de sute de ori pana la drum.

Drum bun Alvaro si in ultimul an petrecut in drumul spre casa, oriunde va fi aceasta!




Bicicleta lui Alvaro se numeste sugestiv Karma

3 noiembrie 2016- O alergare usoara cu Andrei

Schimbam punctul de intalnire si azi avem in program 5 km prin si pe langa Centrul Civic. 

Track si date: aici

9 noiembrie- 1 k


Astazi m-am hotarat sa ma duc la sala. Stiu din capul locului ca nu o sa ma motivez foarte tare sa ies la alergat de una singura, mai ales cand este atat de "la indemana" si inca interesant sa ma urc pe trainer si sa ma dau pe Zwift. Si cu alergatul, ca si cu bicicleta ajung in acelasi punct: picioare, anduranta. Ce facem insa cu forta si cu restul corpului? Am tot evitat eu subiectul mers la sala cat am fost la Bucuresti, dar aici, la Brasov, cum am si mai mult timp liber, a revenit obsesiv. Sa trag de fiare clar nu imi place. Am nevoie de ceva regulat, dar suficient de provocator, preferabil cat mai natural cu putinta, fara aparate complicate etc. Asa ca am zis sa merg la TRX. Prima programare, primul esec- nu se tine. Asa ca ma orientez la fata locului spre o clasa numita 1K. Adica 1000 de repetari. O bara cu greutati (4 kg) la mine si 10 serii de cate 10 exercitii, fiecare a cate 10 repetari, in total 100 de repetari. Daca de exemplu imi spunea cineva ca o sa fac 100 e genuflexiuni cu bara la pipet, ii ziceam ca e nebun, dar asa, impartite in 10 seturi de cate 10, au trecut mai usor. Nu pot sa zic pe nesimtite, pentru ca ultimile 5 seturi au fost fara pauza, si deja pe la setul 8-9 incepusem sa obosesc, insa per ansamblu, s-a scurs si o ora de 1k. Clar partea cea mai placuta a fost strechingul de la final. Dar eu tot vreau sa vad cum e la TRX.


10 noiembrie- Hoinarind de capul meu prin Wattopia

Azi am facut cunostinta cu Zwiftul. Pentru inceput m-am invartit de nebuna prin Wattopia. Treaba asta ar putea sa aiba viitor.

13 noiembrie- Pietriceaua cu fetele

De pe la inceputul saptamanii se tot fac planuri pe Facebook pentru o tura intre fete pe cursiera, cu plecare din Campina. Cum peste weekend am fost la Bucuresti si drumul de la Bucuresti la Brasov trece prin Campina, ma anunt si eu la tura. Duminica, in Bucuresti, vantul sufla ca un uragan, cu 10 m/s. La Campina ploua fix pana ajungem noi, dar fiind ascunsa intre dealuri nu se simte vantul. Dupa ce ploaia, vantul si vremea rea ne-a cernut bine, am mai ramas 4 fete si un baiat. E frig, vreo 4 grade, asfaltul e ud si totusi gasca porneste spre Brebu. Ne tine pana la Pietriceaua, apoi facem cale intoarsa, se face si mai frig, dar se mai usuca asfaltul si ca un facut, cand ajungem inapoi in Campina iese si o bruma de soare. Debarcam la o cofetarie in centru, unde rad cu usurinta 2 prajituri si apoi Roxana ma lasa la gara, de unde iau primul IR spre Brasov.

Continui pedalatul acasa, cu o cursa pe Zwift -Zwift Handicap Race, unde in 50 de minute trag mai tare de mine, decat in cele 3 ore cu fetele...Nu am mai vazut HR constant de 170 bpm cred ca niciodata la bicicleta. Ce inseamna adrenalina concursului si iepurii...

Cu ocazia asta mi-am aflat si FTP-ul. Acum sa vedem cum il imbunatatim dupa iarna asta pe trainer. Bariera de 40 de minute de pe urcare in Poiana trebuie sa cada la primavara!

Track si date tura cursiera: aici

Date tura Zwift: aici
By Roxana
By Roxana
By Cristi
15 noiembrie- Zwift Kiss Race

Din nou Zwift, alta cursa, pe care am uitat insa sa o salvez. Un nou FTP.

16 noiembrie-TRX

De data asta e TRX pe bune. M-a distrus, m-a omorat, vreo 3 zile am avut febra musculara si m-am bucurat sincer vineri seara cand am aflat ca nu se tine clasa

17 noiembrie- Zwift ZTR Race

Daca tot am facut in asa fel incat nu am salvat cursa anterioara de pe Zwift, am zis sa mai dau una. De data asta l-am avut pe Radu in zona, care imi tot verifica progresul si a stat langa mine la start si la finish. M-a pus pe foaia mare din start si asta inseamna ca am vazut in general valori peste 200 de wati. Nu credeam sa rezist pana la capat, dar la final inca puteam sa sprintez. Zwift imi sugereaza sa ma mut de la C la B. Un nou FTP. 

Date: aici

18 noiembrie - Zwift dZi's Pedal Play

Astazi nu tineam neaparat sa ma dau pe Zwift, dar pana la urma din curiozitate ma bag la un training de grup. E destul de interactiv. Rulaj la 2.5 w/kg in pluton, pigmentat de tot felul de exercitii, sprinturi, cadenta mare, cadenta mica, pedalat cu un singur picior etc.

Date: aici

19 noiembrie - Pietriceaua reloaded

Tura de weeekendul trecut cu fetele mi-a dat idei. Am (re)descoperit astfel noi urcari interesante si drumuri bune de cursiera, pe care cu siguranta o sa revenim la primavara. Momentan profitam de temperaturile de 3 ori mai mari decat weekendul trecut (12 grade la Campina) si facem o tura frumoasa pe asfalt. Frunze galbene nu mai sunt, dar soare e din belsug, grupul e fain, drumurile sunt in mare parte libere, poti pedala la tricou si bluza cu maneca lunga si prajiturile de la cofetaria de la Campina sunt delicioase.

Felicitarile de data asta merg catre Muha, care a mers foarte bine. Iar cea mai buna prajitura a fost mousse au chocolat-ul, lui Vali.

Track si date: aici
Dupa urcarea la Pietriceaua
Recompensa dupa tura

20 noiembrie- Ultimul MTB pe anul asta- Postavaru

Si pentru duminica se anunta o vreme la fel de frumoasa. Ar fi mers orice, o tura mai lunga de cursiera, un trekking. Pana la urma a fost MTB, in formatia Radu, Ionut, Adi si Mike. Au fost ceva portiuni frumoase, dar si mult noroi, capcane ascunde printre frunze si una peste alta mult trac. Sa lasam MTB-ul pentru la primavara.

Track si date: aici


21 noiembrie- TRX

E mai bine, mult mai bine. Pun in pratica sfaturile lui Vali si dintr-o data rezolv mult din problemele cu echilibrul. Nici febra musculara nu mai e cea fost.

22 noiembrie- Zwift - WBR's Pedal Play

Alta saptamana, aceeasi Wattopia. Din nou un antrenament de grup cu intervale piramidale si sprinturi.

Date: aici

23 noiembrie- Run-Fitness-Run

Ca sa nu rugineasca deloc alergarea pe mine si pentru ca o sculare matinala pentru a iesi la alergat nu mi-a iesit niciodata pana acum, am zis sa o introduc macar din cand in cand in zilele cand merg la sala. Cu alte cuvinte in loc sa ma urc pe bicicleta si sa pedalez pana acolo (sau mai rau, in masina), am zis sa alerg dus-intors. Daca iti propui sa pleci suficient de tarziu de acasa, pentru a nu te lasa pe tanjeala, alergi oricum pana la sala. Iar la intoarcere, foita nu tine de cald si trebuie din nou sa alergi ca sa te incalzesti:

Date: aici

26 noiembrie- Scurta alergare la Slatina

Weekendul asta suntem plecati in deplasare si desi prin padurea de la Izvoru e fain de alergat, pana ajungi acolo te inghite noroiul. Asa ca am dat o fuga scurta prin Slatina. In mod suprinzator s-au strans in 7 km +150 diferenta de nivel. Dar m-as plictisi cumplit ca terenul meu de joaca sa fie doar orasul cu al sau parc si a sa urcare pe Gradistea ori digul trist de la baraj. I love Brasov :).

Date: aici

27 noiembrie- Iezer- Plaiul lui Patru sau cum poti sa comprimi o iesire pe munte in 4 ore

Slatina nu e mai departe de Brasov decat era de Bucuresti, dar drumul dureaza mai mult pentru ca in locul autostrazii avem Culoarul Rucar-Bran si apoi (inca) numeroasele semafoare spre Pitesti.

Insa acum Iezerul ne este chiar in drum. La Leresti nu trebuie decat sa facem stanga sau dreapta si sa lasam sub roti cei 20 de kilometri fumos asfaltati spre Voina. Asa ca acum e chiar simplu sa dai o fuga in Iezer in drumul tau spre Slatina. Si asta am facut astazi, la propriu. Am plecat in tura pe la 13.00, iar la 17.00 eram inapoi la masina, cu o urcare pe Batrana in spate. Iezerul l-am gasit uscat, imbracat in haine de iarba galbena tarzie. Insorit, urcarea prin padure mergand la tricou. Cu zapada inghetata la peste 2000 m. Cu vant si nori ce se luau la intrecere cu noi. Cu aceleasi departari frumoase, cu Bucegiul si Leota la orizont. Cu amintiri si planuri de revenit. Cu o poteca frumoasa de la stana in sus, ce te invita sa zburzi la vale si cu un drum de taf oribil de la stana spre Voina. Cu defirsari, cu o poteca mai trista, cu o stana imbatranita. Dar si noi suntem mai batrani cu 10 ani de cand l-am cunoscut. De cand ne-am cunoscut. Am alergat din nou la vale, pe iarba moale, din tot sufletul si din toti muschii, fara sa ma gandesc prea mult la crunta febra musculara de a doua zi.

Date: aici
Vedere de la stana



15 minute pana pe varf? Noi facem 7.
Lumini si umbre

Perspective spre departari

28 noiembrie- TRX

Tratam febra musculara cu miscare, ca sa treaca mai repede. Din fericire a functionat.

Date: aici

30 noiembrie- Gravity si 1K

Azi e super oferta de fitness, 2 in 1 cum s-ar spune. Am zis ca daca tot ma duc la sala, macar sa ma duc cu folos si sa cresc raportul timp petrecut acolo/ timp petrecut pe drum.

Date: aici